Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η καρδιά της Αθήνας χτυπούσε. Δεν ήταν ευθεία γραμμή. Ημουν κι εγώ εκεί...

Το βράδυ 24/4/13 η Ομόνοια άλλαξε για λίγο όψη. 
Η καρδιά της Αθήνας, χτυπούσε... Δεν ήταν ευθεία γραμμή... Ημουν κι εγώ εκεί...
Στη συναυλία διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Οκανα με τη στήριξη του Κεθεα και του 18 ανω. Πήγα εκεί, όπως και αρκετοί συμπολίτες μου, επειδή άκουσα πως 8500 θεραπευόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπεία λόγω διάλυσης του Οκανα. Σε μια υπο διάλυση χώρα, αντι να προωθούνται πολιτικές πρόνοιας, το κράτος στέκεται εχθρικά απέναντι σε οποιοδηποτε πρόγραμμα αντιμετωπισης εξαρτήσεων, (φυσικά και όχι μόνο)... Το ίδιο βράδυ ενημερώθηκα και για την επιχείρηση «ΘΕΤΙΣ»! Οπου η αστυνομία μαζεύει τους εξαρτημένους τα βράδια από τις πιάτσες και τους οδηγεί στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας. Εκεί, αφού καταγραφούν και τους γίνουν παρά τη θέλησή τους ιατρικές εξετάσεις, υποχρεώνονται συχνά να καθαρίσουν το χώρο και στη συνέχεια ταλαιπωρημένοι και διαλυμένοι ουσιαστικά από το στερητικό σύνδρομο, ψάχνουν ένα τρόπο να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Όλα αυτά με κάνουν για ακόμα μια φορά να αναρωτηθώ σε τι χώρα ζω και τι πολίτευμα έχουμε...


Ευτυχώς όμως υπάρχει κι η άλλη όψη του νομίσματος. Στο κορώνα ή γράμματα, καμια φορά έρχονται τα γράμματα. Κι οι τέχνες. Κι αν έχεις ποντάρει σε αυτά, κερδίζεις... Αρκετοί καλλιτέχνες (θα έπρεπε περισσότεροι), στήριξαν την προσπάθεια αυτή του οκανα, λέγοντας ένα μεγάλο Ναι σε αυτή τη διαμαρτυρία. 


Παναγιώτης Αμπατζής - Ηρώ – Παντελής Θαλασσινός - Αργυρώ Καπαρού - Βαγγέλης Κορακάκης – Ανδριάννα Μπάμπαλη – Δανάη Παναγιωτοπούλου - Βικτωρία Ταγκούλη - Νατάσα Παπαδοπούλου Τζαβέλλα, ενω συμμετείχαν και οι μουσικές ομάδες του θεραπευτικού προγράμματος 18 ΑΝΩ και της Μονάδας Εφήβων και Νέων ΟΚΑΝΑ - ΑΤΡΑΠΟΣ. 


Πολύ όμορφη βραδιά, συγκινητική... 

Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά του 18 ανω μας μοίρασαν ένα χαρτί που μεταξύ άλλων, μας ενημερώνει πως θεραπευτές και θεραπευόμενοι εχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια για τη δημιουργία συλλογικών δράσεων. Στόχος τους, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δικτύωση στις γειτονιές με όσους επιθυμούν να συναντηθούν και να αντισταθούν στη σημερινή βαρβαρότητα.
Λένε Όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον φασισμό και λένε ένα μεγάλο Ναι στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα. 

Μέσα από τα λόγια και κυρίως τις πράξεις, στις 24/4, κατάφεραν το εγώ να γίνει εμείς! Έτσι νιώσαμε στην πλατεία... Ας το συνεχίσουμε...



Νανά Σ. 



[φυσικά Όλα τα Ναι του κόσμου δεν θα μπορούσαν να μην πουν ΝΑΙ σε αυτό το μεγάλο ΟΧΙ.

Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τη Mema Generali, που ήταν κι εκείνη εκεί και τράβηξε αυτό το υπέροχο βίντεο που μας έστειλε]
 Περιμένουμε τα δικά σας Ναι, στέλνοντας βίντεο/κείμενο στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.olatanaitoukosmou@gmail.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου