Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ενα μεγάλο Ναι! [ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ]

Ενα μεγάλο Ναι!


Εδώ και ένα μήνα οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ  έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχουν για να αντιδράσουν σε όλες εκείνες τις πολιτικές επιλογές, που υπονομεύουν την προοπτική του και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον των 8.500 θεραπευομένων στα Προγράμματα Υποκατάστασης καθιστώντας ταυτόχρονα αδύνατη την απορρόφηση της λίστας αναμονής 3.500 συνανθρώπων μας.    

Ενώ η οικονομική κρίση εξαπλώνεται, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας περνούν την κόκκινη γραμμή της επιβίωσης.
• Καθημερινά νέα παιδιά, έφηβοι και έφηβες  μέσα σε μια κοινωνία που απελπίζεται όλο και πιο πολύ, έρχονται σε επαφή με νέες επικίνδυνες ουσίες.
• Το AIDS απλώνεται σχεδόν ως επιδημία στις πιάτσες των εξαρτημένων.
• Το κράτος και η κυβέρνηση αντί να προωθήσουν πολιτικές πρόνοιας και δημόσιας υγείας, στέκονται εχθρικά απέναντι στα προγράμματα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων οδηγώντας τον ΟΚΑΝΑ ουσιαστικά σε μια πορεία αυτοκατάργησης με τη συστηματική υποχρηματοδότηση.
• Και ενώ ο ΟΚΑΝΑ απειλείται ουσιαστικά με κλείσιμο και διοχέτευση των υπηρεσιών του στους ιδιώτες γιατρούς, παράλληλα οι εξαρτημένοι βιώνουν ολοένα και περισσότερο τις επιπτώσεις του κοινωνικού φασισμού. Στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΘΕΤΙΣ», η αστυνομία τους μαζεύει τα βράδια από τις πιάτσες και τους οδηγεί στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας. Εκεί, αφού καταγραφούν και τους γίνουν παρά τη θέλησή τους ιατρικές εξετάσεις, υποχρεώνονται συχνά να καθαρίσουν το χώρο και στη συνέχεια ταλαιπωρημένοι και διαλυμένοι ουσιαστικά από το στερητικό σύνδρομο, ψάχνουν ένα τρόπο να επιστρέψουν στην Αθήνα.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, με τη στήριξη του θεραπευτικού προγράμματος 18 ΑΝΩ, του Σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, του Συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευαίσθητων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ), την Τετάρτη 24/4/2013 και ώρα  7:30 μ.μ., στην Πλατεία Ομονοίας οργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή των:


Παναγιώτη Αμπατζή- Ηρώ – Παντελή Θαλασσινού - Αργυρώ Καπάρου - Βαγγέλη Κορακάκη – Ανδριάνας Μπάμπαλη – Δανάη Παναγιωτοπούλου - Νατάσα Παπαδοπούλου Τζαβέλλα
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι μουσικές ομάδες του θεραπευτικού προγράμματος 18 ΑΝΩ και της Μονάδας Εφήβων και Νέων ΟΚΑΝΑ - ΑΤΡΑΠΟΣ.
(Ο καλλιτεχνικός κατάλογος παραμένει ανοιχτός και συνεχώς προστίθενται άνθρωποι που θέλουν να πουν το δικό τους Ναι σε αυτό το μεγάλο Όχι...) 
ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
• Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Οργανισμού και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών
Δημόσια και δωρεάν προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης
• Ειδικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της επιδημίας του AIDS στους εξαρτημένους σε εθνικό επίπεδο
• Ενίσχυση όλων των προγραμμάτων αντιμετώπισης της εξάρτησης στο επίπεδο της πρόληψης – θεραπείας ( ανεξάρτητα της θεραπευτικής προσέγγισης) και κοινωνικής επανένταξης.
• Άμεση διακοπή της «επιχείρησης -  σκούπα» ενάντια στους εξαρτημένους συμπολίτες μας.


Η αντίδραση δίνει ελπίδα κι η ελπίδα ειναι η κινητήριος δύναμη για καθε κοινωνική αλλαγή. 
Ας πούμε όλοι ενα μεγάλο Ναι! 
Ήρθε ο καιρός που πρέπει να διεκδικούμε τα αυτονόητα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου