Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Για ένα "ΟΧΙ", τα παιδιά των μονάδων απεξάρτησης Κεθεα - 18 ΑΝΩ, μας είπαν πολλά και φωτεινά "ΝΑΙ"...

18 Ανω. Η μονάδα απεξάρτησης, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής είναι το μεγαλύτερο δημόσιο «στεγνό» πρόγραμμα του ΕΣΥ στην Ελλάδα.
Aπό το 1987 έως σήμερα, αναπτύσσεται διαρκώς σε τομείς πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης. Παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες χωρίς υποκατάστατα, για τοξικομανείς, γυναίκες και μητέρες τοξικομανείς, οικογένειες, εφήβους, μετανάστες, άτομα «διπλής διάγνωσης» και άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα διατροφικών διαταραχών και προβληματικής χρήσης διαδικτύου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αξιοποιήσει τις υπηρεσίες αυτέσ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.  (Υπάγεται στο Ψ.Ν.Α για το οποίο εχει αποφασιστεί και υπογραφεί πως ως το 2015 θα κλείσει).

 

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Θεραπευτικό πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης. Απευθύνεται σε ενήλικους χρήστες ουσιών που ειναι κοινωνικά ενταγμένοι καθώς και στις οικογένειές τους.

ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Απευθύνεται σε εφήβους 13-21 ετών και τις οικογένειές τους.

 

ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, απευθύνεται σε άτομα άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους και στοχεύει στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική επανένταξη των μελών του.
(Πρόσφατα δύο νέοι άνθρωποι που είναι ενταγμένοι στη Θεραπευτική Κοινότητα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και φορείς του AIDS συνελήφθησαν από την ομάδα ΔΙΑΣ έξω από το νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, όπου είχαν μεταβεί μαζί με άλλα μέλη της Κοινότητας για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις. Λόγος σύλληψης: παραβάσεις που είχαν κάνει την περίοδο που ηταν εξαρτημένοι)

 

Στις προσπάθειες που γίνονται σε όλα αυτά τα προγράμματα, το κράτος "ρίχνει" μαύρο...
Αυτό το χρώμα, που φασιστικά βάφουν τις ζωές μας, ας μην το αποδεχτούμε αμαχητί...
Γι'αυτό το ΟΧΙ, τα παιδιά των μονάδων απεξάρτησης, μας είπαν πολλά και φωτεινά ΝΑΙ...


  [Σε τι λες Ναι? Περιμένουμε τα δικά σας Ναι, στέλνοντας βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.olatanaitoukosmou@gmail.com]

1 σχόλιο: