Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

¨Σήμερα εμείς, αύριο εσείς!¨

“Ο πατέρας μου δεν αυτοκτόνησε. 
Τον πατέρα μου τον δολοφόνησε η κυβέρνηση.”
Αυτά είναι τα λόγια της Ιταλίδας που μιλά στην αρχή αυτού του εξαιρετικού ντοκιμαντερ με τίτλο Ἡ Ιταλία σε αυτοκτονία῾...
¨Σήμερα εμείς, αύριο εσείς!¨
Το ντοκιμαντερ προβλήθηκε κατα αποκλειστικότητα στην ¨κλειστή¨ Ερτ!

Σε μια Ερτ που παραμένει πεισματικά και δικαίως, ανοιχτή και μας  καλεί όλους συμπαραστάτες, συναγωνιστές, σε έναν πλέον αγώνα κοινό.  ¨ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: 3 μήνες από το φασιστικό μαύρο στη Δημοκρατία, σας ΚΑΛΟΥΜΕ στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ της ΕΡΤ σε μια μεγάλη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ

11 Σεπτέμβρη Είναι μια μέρα σημαδιακή, που μας κάνει να επιδιώκουμε επανασυσπείρωση και εγρήγορση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από τις πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑΣ που μας δυναστεύει.


11 Σεπτέμβρη του 2013- συμπληρώνονται 3 μήνες από το φασιστικό μαύρο στη Δημοκρατία την ενημέρωση, τον πολιτισμό. Η ΕΡΤ, ήταν μόνο η αρχή, ακολούθησε επίθεση σε όλο τον κοινωνικό τομέα με επίκεντρο την παιδεία και την υγεία και τώρα και στην αμυντική βιομηχανία της χώρας! Η κυβέρνηση, υπόδουλη μνημονίων και εντολών της τρόικας, ενισχύει την ιδιότυπη χούντα που εφαρμόζει σε βάρος ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, ξεπουλά εθνικό πλούτο, την ίδια την ανεξαρτησία της χώρας ..


11 Σεπτέμβρη 1973 συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη δολοφονία του Αλιέντε από τη χούντα του Πινοσετ, ενώ αρχίζει μια βαθιά φασιστική, γεμάτη τρόμο, νύχτα 25 χρόνων στη Χιλή! Ξανά η γνωστή ιστορία, οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν βάναυσα, καταστρώνουν και ενορχηστρώνουν τη δολοφονία των ηγετών, παραπλανώντας την παγκόσμια κοινότητα, για να σταματήσουν την προσπάθεια για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό όλης της αριστεράς μετά την εκλογική νίκη της λαϊκής ενότητας το 1970.


Σεπτέμβρης 2013 σειρήνες πολέμου στην περιοχή μας: οι ΗΠΑ καταστρατηγώντας, για άλλη μια φορά, την αυτοδιάθεση των λαών, παραπλανούν για δήθεν χημικά όπλα και ετοιμάζουν πολεμική επίθεση στη Συρία, ενώ ο αγώνας για δημοκρατία και ειρήνη είναι του Συριακού λαού και μόνο!


Οι λαοί έχουν τη δύναμη να τα αλλάξουν όλα! Αρκεί να πολιτικοποιήσουν και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους. Κάθε κοινωνική αντίσταση και δράση, να την εντάσσουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Σας καλούμε όλους, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, απολυμένους από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επισφαλώς εργαζόμενους..

Σας καλούμε να ενώσουμε της δυνάμεις μας, κάθε μέρα κάθε ώρα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να αποκατασταθεί το δικαίωμα για: ΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαιτήσουμε: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-
ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαιτήσουμε: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΑΜΕΝΟ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της Ε.ΡΑ., που διοργανώνουν τη συναυλία, με τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, μαζί με όλους τους άλλους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις καθημερινές συναυλίες μας σε αυτό το μοναδικό 3μηνο φεστιβάλ πολιτισμού που συνεχίζεται με τη δική τους συμπαράσταση και που θα ήταν μαζί μας και την Τέταρτη αν ο χρόνος δεν ήταν πεπερασμένος!

«11 Ιουνίου 2013. Η κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει την ΕΡΤ. Τρεις μήνες μετά η Ελλάδα παραμένει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά παράβαση και της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και παρά το τηλεοπτικό μόρφωμα, ειδικά χωρίς ραδιόφωνο, που κατά γενική ομολογία είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε κάθε χώρο, κάθε στιγμή.
Όμως η ελληνική ραδιοφωνία και οι εργαζόμενοι της συνεχίζουν να παράγουν πλήρες πρόγραμμα με πάθος, επαγγελματισμό και αυτοθυσία. Δεν άφησαν ούτε λεπτό τους ακροατές σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό χωρίς την δική τους φωνή. 
Χωρίς τον πολιτισμό.. 
Και φυσικά όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος κάθε μέρα, κάθε στιγμή, τρεις μήνες τώρα, έκανε αισθητή την παρουσία του. 
Τώρα για πρώτη φορά, 35 από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για το ραδιόφωνο, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή!

ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΦΟΙΒΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΡΟΓΩΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ENCARDIA

ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΖΙΩΓΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΘΗΒΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΕΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
LOCOMONDO

ΜΑΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΚΩΣΤΗΣ
MAGIC DE SPELL
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΝΟΤΗΣ 
ΜΗΛΙΩΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΜΙΤΖΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ

ΝΕΓΚΑ ΓΙΩΤΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΚΗΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΠΕΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΙΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΡΟΥΣ

ΣΙΟΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΟΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΤΟΣΙΚΙΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΑΙΡΕΛΗ ΜΟΡΦΩ
ΤΣΑΚΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη βραδιά που αρχίζει νωρίς, στις 19.30 και θα ολοκληρωθεί άγνωστο πότε (!), συντονίζει και παρουσιάζει ο Πάνος Χρυσοστόμου.
Ένα πρόγραμμα με την υπογραφή και το κύρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή!»
  
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...
Αγώνας μέχρι τη δικαίωση,
αγώνας μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής¨


Το μαρτύριο για χατίρι τιποτένιων
δεν παύει να είναι Μαρτύριο.
Emily Dickinson 1877

Στο χέρι μας είναι η διάρκεια κάθε μαρτυρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου