Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Είναι δείγμα πολιτισμού το πώς συμπεριφέρεται μια χώρα στα ζώα...

Ο έξυπνος και τρυφερός τρόπος που βρήκαν 2 μαθητές από τη Χιλή να προκαλέσουν την έγνοια των ανθρώπων για τα αδέσποτα ζώα.


http://www.goodnet.org/articles/1229?obref=obnetwork
Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό υπάρχει στο μέγιστο βαθμό. Αδιαφορία, έλλειψη ενημέρωσης και πολλοί άλλοι παράγοντες...
Φιλοζωικές οργανώσεις και φιλόζωοι ιδιώτες παλεύουν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα. 
Οι εθελοντές έλληνες κτηνίατροι έφτιαξαν ένα ενημερωτικό βιντεάκι, που αξίζει όλοι να δουν για να καταλάβουν τη σημασία της στείρωσης, όχι μόνο για την υγεία του ζώου, αλλά και για τον περιορισμό των αδέσποτων.


Είναι δείγμα πολιτισμού το πώς συμπεριφέρεται μια χώρα στα ζώα. Γάτες και σκύλοι σε πολλές μεγαλουπόλεις δεν έχουν σπίτι. Θύματα της απάνθρωπης ανθρώπινης αδιαφορίας.Να ενημερώσουν, να σώσουν, να βοηθήσουν. Ας βοηθήσουμε όλοι να λυθεί το πρόβλημα, που όσο πάει χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Ας μην γινόμαστε κι εμείς μέρος του προβλήματος, αλλά κομμάτι της λύσης.Ας μην συνηθίσουμε, ας μην κάνουμε πως δεν βλέπουμε ψυχές στο δρόμο...Αν θέλουμε να υπάρχει η ελάχιστη ελπίδα για δείγματα πολιτισμού στο μέλλον, πρέπει να ξεκινήσουμε από το να δείξουμε το στοιχειώδες ενδιαφέρον για τα αθώα αυτά πλάσματα.


"Ολα τα μπαλόνια της γης που δεν άντεξαν το άδικο να κερδίσει"... Η φράση αυτή από το βιβλίο "´Ολα τα Ναι του κόσμου" συνοψίζει το νόημα του υπέροχου αυτού βίντεο και της τόσο σημαντικής κίνησης των παιδιών.






Είναι πια αποδεδειγμένο οτι όλα είναι μια αλυσίδα. 

Ας ξεκολλήσουμε από τον πάτο του πολύ χαμηλού επιπέδου μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου